Gerookte Makreelburgers met Zuurkool en Sinaasappel op Volkoren Broodjes
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 400 g gerookte makreelfilet
- 2 sinaasappels
- 4 volkoren bollen
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1 theelepel geraspte mierikswortel
- 250 g gekookte wijnzuurkool uitgelekt
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 100 g krulslamelange
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwijder de vel van de gerookte makreelfilet en snijd deze in stukken.
- Rasp de schil van een sinaasappel (ongeveer ½ theelepel) en snijd beide sinaasappels tot op het witte vlies dik schillen.
- Snijd één sinaasappel in dikke plakken en snijd partjes uit de andere sinaasappel, bewaar het sap.
- Snijd de volkoren bollen open en rooster de binnenkant kort in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
- Laat afkoelen.
- Meng de mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad, zout en peper naar smaak.
- Klop de olijfolie met sinaasappelsap, geraspte mierikswortel, zout en peper tot een dressing.
- Bestrijk de broodjes met de mayonaise.
- Verdeel de uitgelekte zuurkool over de broodjes.
- Leg de stukken gerookte makreel, rode uiringen en plakjes sinaasappel erop.
- Meng de krulslamelange met de sinaasappelpartjes en de dressing en serveer naast de broodjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geniet van deze gerookte makreelburgers met een verfrissende krulsla en sinaasappeldressing aan de kant.Wijnadvies:
De gerookte makreel en de kruidige karwijzaad vragen om een witte wijn met een lichte zuurgraad, zoals een Riesling of een Pinot Grigio. De frisse smaken van de sinaasappel en de krulsla passen goed bij een lichte rosé, zoals een Provence rosé.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2.1 mg | Sugar: 5 g