Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 230 g roomkaas met zalmsmaak
- 125 g roomkaas met kruiden
- 125 ml room
- 4 eieren
- 45 g bloem
- 100 g gerookte zalm heel fijn gesneden
- 4 eetlepel(s) verse peterselie of dille fijngehakt
- versgemalen peper
- 30 ml citroensap
- fijn geraspte citroenschil
- houd een beetje roomkaas peterselie/dille en zalmreepjes apart voor de garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffinbakvorm goed in met olie.
- Strooi wat bloem in de muffinvormpjes en schud de overtollige bloem er uit.
- Meng de roomkaas en room. Voeg de eieren toe en meng goed.
- Mix de bloem erdoor en vervolgens de zalm, peterselie (of dille), peper, citroensap en -schil en meng het geheel nog eens goed.
- Schep het mengsel in de muffinvormpjes (vul elk vormpje voor drie kwart) en bak 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Laat de muffins tien minuten in de vorm afkoelen en steek vervolgens met een mes voorzichtig rond de vormpjes om ze los te maken.
- Serveer warm of op kamertemperatuur.
- Garneer met een beetje roomkaas, peterselie en zalmreepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van gerookte zalm kun je ook een andere gerookte vis gebruiken.