Gerookte Zalmrolletjes met Hüttenkäse en Ei
Ingrediënten
- 200 g gerookte zalm
- 100 g Hüttenkäse
- 2 eetlepels verse bieslook fijngesneden
- 1 eetlepel verse dille fijngesneden
- 75 g waterkers
- 4 middelgrote eieren
- Versgemalen citroenpeper
Instructies
- Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard.
- Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en laat ze afkoelen.
- Bekleed de bodem en wand van 4 ingevette kopjes met plasticfolie.
- Bekleed ze vervolgens met plakjes gerookte zalm.
- Meng de Hüttenkäse met bieslook en dille, breng op smaak met zout en citroenpeper.
- Schep in elk vormpje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden.
- Schep er Hüttenkäse op, verdeel het rond het ei en druk alles goed aan.
- Dek de bovenkant af met een stukje zalm en zet de vormpjes minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
- Verwijder de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes over vier bordjes.
- Keer op elk bordje een kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog.
- Garneer eventueel met een takje verse dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gerookte zalmrolletjes met hüttenkäse en ei passen perfect bij een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De citrusachtige tonen van de wijn vullen de zalm en citroenpeper goed aan, terwijl de frisheid ervan de romigheid van de Hüttenkäse balanceert.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 19 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 1 g