Geroosterde Aubergine en Kikkererwten Stoofpot
Equipment
Ingrediënten
- 3 aubergines
- 500 g winterpeen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 eetlepel chilipoeder
- 2 blikken gepelde tomaten à 400 g
- 1 blik kikkererwten 400 g, uitgelekt
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
Instructies
- Snijd de uiteinden van de aubergines af en snijd ze vervolgens in blokjes van 3 cm.
- Schil de winterpeen dun of schraap deze en snijd in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de blokjes aubergine rondom bruin.
- Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak heel even mee.
- Meng de komijn en chilipoeder door de groenten.
- Roer de gepelde tomaten met sap, kikkererwten en basterdsuiker erdoor.
- Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de groenten afgedekt in 15-20 minuten gaarstoven, af en toe omscheppen.
- Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 283 kcal | koolhydraten: 41 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 15 g