Geroosterde Aubergine en Kikkererwten Stoofpot

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 500 g winterpeen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400 g
  • 1 blik kikkererwten 400 g, uitgelekt
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker

Instructies

  • Snijd de uiteinden van de aubergines af en snijd ze vervolgens in blokjes van 3 cm.
  • Schil de winterpeen dun of schraap deze en snijd in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de blokjes aubergine rondom bruin.
  • Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak heel even mee.
  • Meng de komijn en chilipoeder door de groenten.
  • Roer de gepelde tomaten met sap, kikkererwten en basterdsuiker erdoor.
  • Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de groenten afgedekt in 15-20 minuten gaarstoven, af en toe omscheppen.
  • Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 283 kcal | koolhydraten: 41 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch