Geroosterde Auberginedip met Sesamzaad
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 4-8 shoarmabroodjes
- 3 eetlepels sesamzaad
- 1 teentje knoflook
- 1 zakje verse koriander 15 g
- 125 ml crème fraîche
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- Chilipoeder
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Dun schil de aubergines.
- Leg de aubergines in een ovenschaal of bakblik en laat ze in de oven in ca.
- 45 minuten gaar worden, af en toe omkeren.
- Snijd de shoarmabroodjes in 4 punten en bak ze de laatste 5 minuten in de oven mee.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en laat het in een vijzel afkoelen.
- Wrijf met een stamper van de vijzel het sesamzaad samen met de knoflook fijn.
- Haal de aubergines uit de oven en snijd ze in grove stukken.
- Pureer de aubergines met driekwart van de koriander in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Voeg de crème fraîche, limoensap en olijfolie toe en pureer het geheel tot een gladde massa.
- Roer de sesampasta door de auberginepuree en breng de dip pittig op smaak met zout, peper en eventueel extra chilipoeder.
- Schep de auberginepuree in een laag schaaltje en strijk het glad.
- Bestrooi met chilipoeder en garneer met de rest van de koriander.
- Serveer de auberginedip met de broodpuntjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze dip.Voedingswaarden
Calories: 192 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 4 g