Geroosterde Beenham met Artisjokken en Walnotendressing
Equipment
- Vijzel of staafmixer,
- grote schaal
Ingrediënten
- 50 g walnoten
- 1 teentje knoflook gepeld
- 1 eetlepel grove mosterd
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 8 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 blikken artisjokharten à 400 g uitgelekt
- 300 g beenham
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Stamp de walnoten met de knoflook fijn in een vijzel.
- Voeg vervolgens de mosterd, sinaasappelsap en olijfolie toe en meng goed tot een dressing.
- Als alternatief kun je alle voornoemde ingrediënten fijn pureren met een staafmixer.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Snijd de artisjokharten in dunne plakjes.
- Verdeel de beenham over een grote schaal en leg er een dun laagje artisjokplakjes op.
- Bedruppel de schotel royaal met de walnotendressing en bestrooi de artisjokken met extra versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé zoals een Provence rosé past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 20 g | Vet: 32 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g