Geroosterde Beenham met Artisjokken en Walnotendressing

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Vijzel of staafmixer,
  • grote schaal

Ingrediënten

  • 50 g walnoten
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 8 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 blikken artisjokharten à 400 g uitgelekt
  • 300 g beenham
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Stamp de walnoten met de knoflook fijn in een vijzel.
  • Voeg vervolgens de mosterd, sinaasappelsap en olijfolie toe en meng goed tot een dressing.
  • Als alternatief kun je alle voornoemde ingrediënten fijn pureren met een staafmixer.
  • Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Snijd de artisjokharten in dunne plakjes.
  • Verdeel de beenham over een grote schaal en leg er een dun laagje artisjokplakjes op.
  • Bedruppel de schotel royaal met de walnotendressing en bestrooi de artisjokken met extra versgemalen peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé zoals een Provence rosé past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 20 g | Vet: 32 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Varkensvlees
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koemelk allergie / Lactosevrij / Tarwevrij