Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 125 g crème fraîche
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 200 g rode bieten gekookt en in plakjes gesneden
- 100 g geitenkaas verkruimeld
- 1 rode ui in halve ringen
- 2 takjes verse tijm grof gehakt
- 6 walnoten gebroken in stukjes
- 40 g rucola
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Vouw de randen van het deeg ca.
- 1 cm naar binnen om een opstaande rand te vormen.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Meng de crème fraîche met de helft van de gehakte tijm, zout, peper en citroenrasp in een kom.
- Bestrijk dit mengsel over de bodem van het bladerdeeg.
- Verdeel de rode ui en vervolgens de plakjes rode biet over de taartbodem.
- Strooi de verkruimelde geitenkaas en de walnootstukjes er gelijkmatig overheen.
- Breng op smaak met extra peper, zout en verse tijm.
- Bak de plaattaart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
- Verdeel vlak voor het serveren de rucola over de plaattaart en besprenkel eventueel met een beetje walnotenolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de rijke smaken van de geroosterde bieten en geitenkaas.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 12 g | Vet: 32 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g