Geroosterde bloemkool met geitenkaas en cornichons

Geroosterde Bloemkool met Geitenkaas en Cornichons

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in kleine roosjes
  • 1 theelepel Ras el Hanout
  • Zout
  • Olijfolie
  • 12-16 cornichons kleine augurkjes, in stukjes
  • 200 gram geitenkaas
  • 1 citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloemkoolroosjes met een beetje olijfolie, de Ras el Hanout en een snufje zout.
  • Verdeel de gekruide bloemkool over een bakplaat en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Rooster de bloemkool gedurende 10 minuten, schep ze om en laat ze nog eens 10 minuten roosteren tot ze gaar zijn maar nog wel een beetje bite hebben.
  • Rasp wat citroenschil over de geroosterde bloemkool en breng op smaak met zout.
  • Schep de geroosterde bloemkool in een voorverwarmde schaal en brokkel de geitenkaas eroverheen.
  • Garneer het gerecht met de stukjes cornichons.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bereidingstips:

  • Ras el Hanout is een Noord-Afrikaans kruidenmengsel dat kan variëren in samenstelling. Het voegt een heerlijke smaak toe aan de bloemkool.
  • Serveer dit gerecht als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd of als onderdeel van een grotere buffetmaaltijd.
 

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 10 g | Vet: 13 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten