Geroosterde Broccoli met Romige Kerrie-Kaassaus

Geroosterde Broccoli met Romige Kerrie-Kaassaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g broccoli
  • 25 g boter
  • ½ eetlepel milde kerriepoeder
  • 25 g bloem
  • 250 ml melk
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel pompoenpitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de harde onderkant van de broccolistronken af en verdeel de broccoli in de lengte in vieren.
  • Kook de broccoli in ruim kokend water met zout gedurende 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Spoel de broccoli af met koud water in een vergiet om het garingsproces te stoppen en laat goed uitlekken.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Voeg het kerriepoeder toe en verwarm tot het gaat geuren.
  • Roer de bloem erdoor en bak dit 1 minuut zachtjes.
  • Voeg al roerend de melk toe in scheutjes en blijf roeren tot er een dikke, gladde saus ontstaat.
  • Voeg de geraspte kaas toe en laat al roerend smelten in de saus.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Leg de stukken broccoli om en om in een ovenschaal, zodat de roosjes tegen de wand van de schaal liggen.
  • Schenk de kerrie-kaassaus over de broccoli.
  • Strooi de pompoenpitten over de saus.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 10 minuten goudbruin kleuren.
  • Geniet van deze heerlijke geroosterde broccoli met romige kerrie-kaassaus!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gerecht past goed bij gebakken vis, kipfilet of een tartaartje. Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een uitstekende combinatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch