Geroosterde Groenten Pastasalade met Geitenkaas
Equipment
- slakom
Ingrediënten
- 1 kleine knolselderij ongeveer 400 g
- 400 g winterpeen
- 6 eetlepels olijfolie
- 250 g farfalle pasta
- 15 zwarte olijven gehalveerd
- 75 g rucolasla
- Sap van ½ citroen
- 100 g zachte geitenkaas
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Snijd de knolselderij in plakken, schil ze dun en snijd ze vervolgens in blokjes.
- Schil de winterpeen dun en snijd deze ook in blokjes.
- Meng de gesneden groenten in een braadslede met de helft van de olijfolie.
- Bestrooi met zout en peper.
- Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze lichtbruin en gaar zijn, waarbij je ze af en toe omschept.
- Kook ondertussen de farfalle pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Giet af en doe de pasta in een slakom.
- Laat afkoelen tot lauwwarm.
- Voeg de gehalveerde olijven, gescheurde rucola, citroensap en de rest van de olijfolie toe aan de pasta.
- Meng goed.
- Schep de geroosterde groenten voorzichtig door de pastasalade.
- Verkruimel de geitenkaas eroverheen en schep de salade nogmaals voorzichtig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze salade past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 9 g | Vet: 22 g | Zout: 1.1 mg | Sugar: 5 g