Geroosterde Groenten Pastasalade met Geitenkaas

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij ongeveer 400 g
  • 400 g winterpeen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 250 g farfalle pasta
  • 15 zwarte olijven gehalveerd
  • 75 g rucolasla
  • Sap van ½ citroen
  • 100 g zachte geitenkaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Snijd de knolselderij in plakken, schil ze dun en snijd ze vervolgens in blokjes.
  • Schil de winterpeen dun en snijd deze ook in blokjes.
  • Meng de gesneden groenten in een braadslede met de helft van de olijfolie.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze lichtbruin en gaar zijn, waarbij je ze af en toe omschept.
  • Kook ondertussen de farfalle pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet af en doe de pasta in een slakom.
  • Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Voeg de gehalveerde olijven, gescheurde rucola, citroensap en de rest van de olijfolie toe aan de pasta.
  • Meng goed.
  • Schep de geroosterde groenten voorzichtig door de pastasalade.
  • Verkruimel de geitenkaas eroverheen en schep de salade nogmaals voorzichtig om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze salade past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 9 g | Vet: 22 g | Zout: 1.1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Pasta / Salade
Land van herkomst Italië / Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm