Geroosterde Groentesalade met Quinoa en Citroen-Dille Dressing

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa ongekookt
  • 2 courgettes in plakjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gram gemengde sla naar keuze
  • 1 avocado in plakjes
  • 50 gram feta kaas verkruimeld
  • Voor de Citroen-Dille Dressing:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels verse dille fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat het daarna afkoelen.
  • Leg de courgettes, rode paprika, gele paprika en rode ui op een bakplaat.
  • Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de groenten zacht en licht gebruind zijn.
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de citroen-dille dressing in een kleine kom.
  • Zet opzij.
  • Doe de afgekoelde quinoa in een grote mengkom.
  • Voeg de geroosterde groenten, gemengde sla, avocado en verkruimelde feta toe.
  • Schep voorzichtig om.
  • Verdeel de salade over de borden en besprenkel met de citroen-dille dressing.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de citroenachtige smaken van de dressing en de geroosterde groenten.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 9 g | Vet: 21 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Internationaal / Mediterraan
Extra aanwijzing Snel te maken