Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram quinoa
- 400 ml groentebouillon
- 2 rode paprika's in blokjes gesneden
- 1 courgette in plakjes gesneden
- 1 aubergine in blokjes gesneden
- 1 rode ui in partjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden bijv. peterselie ter garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Spoel de quinoa af onder koud water en kook het vervolgens volgens de instructies op de verpakking in groentebouillon.
- Leg de gesneden groenten op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, komijnpoeder, knoflook, zout en peper naar smaak.
- Hussel alles goed door elkaar.
- Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
- Meng de geroosterde groenten door de gekookte quinoa.
- Garneer met verse kruiden en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze geroosterde groenteschotel met kruidige quinoa gaat goed samen met een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 1 mg | Sugar: 8 g