Geroosterde Groenteschotel met Kruidige Quinoa

Geroosterde Groenteschotel met Kruidige Quinoa

Porties: 3
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 rode paprika's in blokjes gesneden
  • 1 courgette in plakjes gesneden
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 1 rode ui in partjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse kruiden bijv. peterselie ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spoel de quinoa af onder koud water en kook het vervolgens volgens de instructies op de verpakking in groentebouillon.
  • Leg de gesneden groenten op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, komijnpoeder, knoflook, zout en peper naar smaak.
  • Hussel alles goed door elkaar.
  • Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  • Meng de geroosterde groenten door de gekookte quinoa.
  • Garneer met verse kruiden en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze geroosterde groenteschotel met kruidige quinoa gaat goed samen met een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 1 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Veganistisch / Vegetarisch