Geroosterde kweeperen met romige vanillesaus
Een warm en aromatisch nagerecht van in de oven gebakken kweeperen, gevuld met honing en citroen, geserveerd met zelfgemaakte vanillesaus.
Ingrediënten
- ½ citroen geraspte schil van
- 2 el maizena aardappelmeel of arrowroot
- 2 el suiker
- 40 g boter
- 50 g honing
- 500 ml melk
- 8 kleine kweeperen
- 1 vanillepeul
- 2 eigeel
Instructies
- Was de kweeperen en wrijf ze droog.
- Verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Snij de kweeperen een paar keer in.
- Zet elke kweepeer op een stuk aluminiumfolie en bestrijk ze met honing.
- Meng de honing, citroenschil en boter en vul hiermee de kweeperen.
- Vouw de folie luchtig om de kweeperen en zet ze 60 minuten in de oven bij 160 °C.
- Meng ondertussen 3 eetlepels melk met de maizena, suiker en eigeel.
- Verwarm de rest van de melk langzaam met het merg uit de vanillepeul en de opengesneden peul.
- Haal de melk van het vuur zodra deze kookt en giet langzaam, al roerend, het maismeelmengsel erbij.
- Laat de saus afkoelen.
- Serveer de kweeperen met de saus.
- Gebruik eventueel vanillesuiker in plaats van vanillepeul en verminder dan de suiker in de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met geroosterde amandelschilfers of een snufje kaneel voor extra aroma.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Muscat of een Spätlese past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 265 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 30 g