Geroosterde Lamsrack met Macadamia-Korst

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 800 gram lamsrack
  • Peper en zout naar smaak
  • Korst van Macadamia's:
  • 75 gram ongezouten macadamianoten
  • 1 eetlepel zelfgemaakt broodkruim
  • 1 eetlepel verse gehakte rozemarijn
  • 1 ei

Instructies

  • Hak de knoflook fijn.
  • Meng de olijfolie en knoflook tot knoflookolie.
  • Bestrijk de lamsrack met de knoflookolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de Airfryer voor op 100 graden.
  • Hak de macadamianoten fijn en doe ze in een kom.
  • Meng de noten met broodkruim en gehakte rozemarijn.
  • Klop het ei los in een andere kom.
  • Haal het lamsrack door het losgeklopte ei en laat goed uitlekken.
  • Rol het vlees vervolgens door het macadamiamengsel, zorg ervoor dat het goed bedekt is.
  • Plaats de lamsrack in de mand van de Airfryer en schuif de mand in het apparaat.
  • Stel de timer in op 25 minuten.
  • Na 25 minuten, verhoog de temperatuur tot 200 graden en stel de timer in op nog eens 5 minuten.
  • Haal het vlees uit de Airfryer, dek het af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten voordat je het serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de macadamianoten naar wens vervangen door pistachenoten, hazelnoten, cashewnoten of amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Lamsvlees