Geroosterde maïskolven
Deze perfect geroosterde maïskolven, ingepakt in aluminiumfolie en besmeerd met boter en verse kruiden, zijn een heerlijk bijgerecht voor de barbecue.
Equipment
- bakkwast
- barbecue of grill
Ingrediënten
- 6 maïskolven schutbladeren en draden verwijderd
- 150 g boter zacht
- 2 el fijngehakte verse kruiden bijv. peterselie, basilicum, dille, koriander
- Zout naar smaak
Instructies
- Bestrijk de maïskolven met boter en bestrooi met zout.
- Wikkel elke maïskolf in een dubbele laag aluminiumfolie.
- Leg de pakketjes op de barbecue of grill, ongeveer 20 cm boven de houtskool.
- Rooster de maïs in ongeveer 20 minuten gaar, keer ze elke 3-4 minuten.
- Haal de maïskolven uit de folie en bestrooi met verse kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met extra kruidenboter en een partje citroen voor een frisse touch.Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij de zoete en rokerige smaak van geroosterde maïs.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 5 g