Geroosterde maïskolven

Geroosterde maïskolven met kruidige boter, goudbruin gegrild en geserveerd op een houten plank, gegarneerd met verse kruiden en zeezout.

Geroosterde maïskolven

Deze perfect geroosterde maïskolven, ingepakt in aluminiumfolie en besmeerd met boter en verse kruiden, zijn een heerlijk bijgerecht voor de barbecue.
Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 maïskolven schutbladeren en draden verwijderd
  • 150 g boter zacht
  • 2 el fijngehakte verse kruiden bijv. peterselie, basilicum, dille, koriander
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Bestrijk de maïskolven met boter en bestrooi met zout.
  • Wikkel elke maïskolf in een dubbele laag aluminiumfolie.
  • Leg de pakketjes op de barbecue of grill, ongeveer 20 cm boven de houtskool.
  • Rooster de maïs in ongeveer 20 minuten gaar, keer ze elke 3-4 minuten.
  • Haal de maïskolven uit de folie en bestrooi met verse kruiden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met extra kruidenboter en een partje citroen voor een frisse touch.

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij de zoete en rokerige smaak van geroosterde maïs.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch