Geroosterde meerval met chili olie en citroen
AllerHande april 2001
Equipment
Ingrediënten
- 2 takjes peterselie
- 2 citroenen
- 1 pakje meervalfilets ca. 225 g
- 2½ eetlepel(s) chili-olie flesje à 80 ml
- grofgemalen zeezout
- vier seizoenen peper versgemalen
Instructies
- Grillpan gloeiend heet laten worden.
- Peterselie heel fijnhakken.
- Citroenen schoon boenen en 1½ citroen in 6 dikke plakjes snijden.
- Andere halve citroen uitpersen.
- Meervalfilet droogdeppen met keukenpapier, in 2 gelijke stukken snijden en inwrijven met 1 eetlepel citroensap en 1½ eetlepel chili-olie.
- Plakjes citroen bestrijken met chili-olie.
- Twee borden voorverwarmen.
- In grillpan meervalfilets in ca. 5-7 minuten goudbruin en gaar roosteren, halverwege keren.
- Meervalfilets op warme borden leggen.
- Plakjes citroen in grillpan in ca. 1 minuut bruin roosteren.
- Rest van chili-olie over vis druppelen.
- Zout en peper erboven malen en peterselie erover strooien.
- Plakjes citroen erop leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gebakken aardappels in de schil en gegrilde tomaten.