Geroosterde meerval met chili olie en citroen

Geroosterde meerval met chili olie en citroen

AllerHande april 2001
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 takjes peterselie
  • 2 citroenen
  • 1 pakje meervalfilets ca. 225 g
  • eetlepel(s) chili-olie flesje à 80 ml
  • grofgemalen zeezout
  • vier seizoenen peper versgemalen

Instructies

  • Grillpan gloeiend heet laten worden.
  • Peterselie heel fijnhakken.
  • Citroenen schoon boenen en 1½ citroen in 6 dikke plakjes snijden.
  • Andere halve citroen uitpersen.
  • Meervalfilet droogdeppen met keukenpapier, in 2 gelijke stukken snijden en inwrijven met 1 eetlepel citroensap en 1½ eetlepel chili-olie.
  • Plakjes citroen bestrijken met chili-olie.
  • Twee borden voorverwarmen.
  • In grillpan meervalfilets in ca. 5-7 minuten goudbruin en gaar roosteren, halverwege keren.
  • Meervalfilets op warme borden leggen.
  • Plakjes citroen in grillpan in ca. 1 minuut bruin roosteren.
  • Rest van chili-olie over vis druppelen.
  • Zout en peper erboven malen en peterselie erover strooien.
  • Plakjes citroen erop leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gebakken aardappels in de schil en gegrilde tomaten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis