Geroosterde paprikaroom met kaasstengels en salade
Allerhande 2002
Equipment
- mini-broodvormpjes
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- zeezout
- versgemalen peper
- ¾ dl olijfolie extra vierge
- 2 blaadjes witte gelatine
- ½ sinaasappel
- 125 ml slagroom
- 50 g parmezaanse kaas stukje
- 1 eetlepel bloem
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 1 zakje verse kervel 15 g
- ½ eetlepel olie om in te vetten
Instructies
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Paprika's schoonmaken en in vieren snijden.
- Op bakplaat leggen en Italiaanse kruiden, zout en peper erover strooien. Besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie.
- Paprika ca. 10 cm onder grill schuiven en in ca. 5 minuten gaar roosteren.
- Intussen gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten weken.
- In keukenmachine paprika pureren.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Sinaasappel uitpersen. 2 eetlepels sap verwarmen.
- Gelatine uitknijpen en van vuur af in sap oplossen.
- Gelatinemengsel door paprika roeren. Iets laten afkoelen.
- Slagroom lobbig kloppen en paprika erdoor spatelen.
- Vormpjes invetten en paprikaroom erover verdelen.
- In koelkast in ca. 1½ uur laten opstijven.
- Intussen oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
- Kaas raspen.
- Bloem zeven en door kaas scheppen.
- Bakplaat bekleden met bakpapier en geraspte kaas in repenvan 2 x 25 cm erop scheppen, in ca. 3 minuten goudbruin bakken.
- Afkoelen.
- Op elk vormpje bordje zetten, keren en paprikaroom op bordjes laten glijden.
- In ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.
- In keukenmachine basilicum en rest van olijfolie pureren tot fijne groene olie.
- In kom 1eetlepel basilicumolie met 1/2eetlepel sinaasappelsap tot dressing kloppen.
- Kervel er luchtig door scheppen.
- Beetje basilicumolie op paprikaroom druppelen.
- Kervelsalade ernaast scheppen en kaasrepen ertegenaan.
Voedingswaarden
Calories: 345 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 7 g | Vet: 32 g