Parelhoenfilet met gestoomde basmatirijst en gewokte groente

Geroosterde Parelhoenfilet met Gestoomde Basmatirijst en Gewokte Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de parelhoenfilet:

  • 4 parelhoenfilets 150 gram per stuk

Voor de rijst:

  • 300 gram basmatirijst
  • 450 ml gevogeltebouillon
  • Sesamolie

Eventueel

  • sojasaus

Voor de groente:

  • 200 gram Chinese kool in reepjes gesneden
  • 200 gram broccoli in kleine roosjes gesneden
  • 30 gram sesamzaad licht geroosterd
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook schoongemaakt
  • Olie bijvoorbeeld rijstvezelolie

Instructies

  • Doe de rijst met de gevogeltebouillon in een dichte stoomovenpan en plaats boven in de stoomoven.
  • Stand: Stomen op 100°C, gedurende 16 minuten.
  • Doe de broccoli in een stoomovenpan met gaatjes en plaats deze bij de rijst in de stoomoven.
  • Stand: Stomen op 100°C, gedurende 4 minuten.
  • Leg de parelhoenfilets in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Haal de broccoli uit de stoomoven en plaats de parelhoenfilets onder of naast de rijst in de stoomoven.
  • Stand: Stomen op 85°C, gedurende 10 minuten.
  • Rooster ondertussen de rode peper in een koekenpan.
  • Laat de peper iets afkoelen, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees zeer fijn.
  • Verwarm een eetlepel olie in een wok en roerbak de broccoli, knoflook en Chinese kool kort maar stevig.
  • Voeg vervolgens de fijngesnipperde rode peper en het geroosterde sesamzaad toe.
  • Haal de groenten uit de wok en dep indien nodig de pan droog met keukenpapier.
  • Verhit opnieuw een eetlepel olie en bak de parelhoenfilets goudbruin aan beide zijden.
  • Meng de gewokte groenten door de gestoomde rijst en breng op smaak met sesamolie en eventueel een beetje sojasaus.
  • Verdeel een portie van de rijst en groenten op elk bord.
  • Snijd de parelhoenfilets in schuine plakjes en leg ze bovenop de rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bereidingstips:

Serveer met een partje citroen voor een extra frisse touch.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Rijst