Geroosterde Perziken met Noten en Tijm
Equipment
- Lage ovenschaal (20 x 25 cm)
- grill
Ingrediënten
- 6 rijpe perziken
- 25 g walnoten
- 37 g hazelnoten
- ½ eetlepel verse tijmblaadjes
- ½ citroen geraspt en geperst
- 2 eetlepels walnotenolie
- Grofgemalen zwarte peper
Instructies
- Verwarm de grill voor.
- Halveer de perziken, verwijder de pitten en snijd elke perzik in 8 partjes.
- Hak de walnoten en hazelnoten grof.
- Meng in een lage ovenschaal de perziken met de gehakte noten, tijmblaadjes en citroenrasp.
- Besprenkel het mengsel met het citroensap en de walnotenolie.
- Maal er royaal zwarte peper over.
- Schuif de schaal ongeveer 15 cm onder de grill en rooster de perziken in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
- Schep af en toe om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De zoete, fruitige tonen van deze wijn passen perfect bij de geroosterde perziken en noten, en de lichte bruisendheid zorgt voor een verfrissende tegenhanger van de rijke smaken.Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 15 g