Geroosterde Perziken met Noten en Tijm

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Lage ovenschaal (20 x 25 cm)
  • grill

Ingrediënten

  • 6 rijpe perziken
  • 25 g walnoten
  • 37 g hazelnoten
  • ½ eetlepel verse tijmblaadjes
  • ½ citroen geraspt en geperst
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • Grofgemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de grill voor.
  • Halveer de perziken, verwijder de pitten en snijd elke perzik in 8 partjes.
  • Hak de walnoten en hazelnoten grof.
  • Meng in een lage ovenschaal de perziken met de gehakte noten, tijmblaadjes en citroenrasp.
  • Besprenkel het mengsel met het citroensap en de walnotenolie.
  • Maal er royaal zwarte peper over.
  • Schuif de schaal ongeveer 15 cm onder de grill en rooster de perziken in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
  • Schep af en toe om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer dit gerecht met een dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De zoete, fruitige tonen van deze wijn passen perfect bij de geroosterde perziken en noten, en de lichte bruisendheid zorgt voor een verfrissende tegenhanger van de rijke smaken.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert / Noten
Land van herkomst Nederland