Geroosterde Portobello met Indiase Basmatirijst
Ingrediënten
Instructies
- Breek de steel van de portobello's af en veeg de paddenstoelen schoon.
- Verhit in een koekenpan 1 eetlepel roerbakolie en bak de portobello's 8 minuten op matig vuur, halverwege omdraaien.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit in een wok 2 eetlepels roerbakolie en roerbak de groentemix uit de schaal Indiase wokgroenten 4-5 minuten.
- Verwarm in de magnetron de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Knip de koriander fijn en roer deze met 1-2 eetlepels water door de yoghurt.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Meng de rijst met currysaus en cashewnoten (uit de schaal wokgroenten) door de groenten.
- Verdeel de rijst met wokgroenten over twee borden.
- Snijd de portobello's in plakken en leg ze er bovenop.
- Druppel de yoghurtsaus eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de aardse smaken van de portobello's en de kruidige rijst.Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 15 g | Vet: 32 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g