Geroosterde Ricotta met Cherrytomaatjes
Equipment
- paletmes
Ingrediënten
- 250 g ricotta kaas
- 500 g cherrytomaatjes of romaatjes
- Grof zeezout
- 2 theelepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 theelepel honing
- Versgemalen zwarte peper
- 8 basilicumblaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Strijk de ricotta uit over een ovenschaal met behulp van een paletmes.
- Maak de cherrytomaatjes schoon en leg ze op een bakplaat.
- Maal er grof zeezout over.
- Roer een dressing van balsamicoazijn, olijfolie, geperste knoflook, honing en flink wat versgemalen zwarte peper.
- Druppel de dressing over de cherrytomaatjes.
- Schuif de ovenschaal met ricotta in de oven en na 5 minuten ook de bakplaat met tomaatjes.
- Rooster beide in nog 10 minuten lichtbruin.
- Laat de tomaatjes iets afkoelen.
- Til de ricotta voorzichtig uit de vorm en snijd deze in 4 punten.
- Leg de punten voorzichtig op vier borden en maal er wat zwarte peper over.
- Schep de tomaatjes met het vrijgekomen vocht ernaast en garneer met basilicum.
- Serveer met dunne sneetjes geroosterde ciabatta.
- Voedingswaarden per portie (ongeveer):
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze geroosterde ricotta met tomaatjes gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g