Geroosterde Rode Bieten Salade met Amandelen en Sinaasappelvinaigrette
Een heerlijke rodebietensalade....net weer even anders.........
Equipment
Ingrediënten
- 4 middelgrote rode bieten gewassen en in vieren gesneden
- 4 sjalotten gepeld en in vieren gesneden
- 1 dessertlepel komijnzaadjes
- Olijfolie
Voor de vinaigrette:
- 1 eetlepel citroensap gemengd met sinaasappelsap
- 1 dessertlepel honing
- 75 ml olijfolie
- 1 dessertlepel geraspte sinaasappelschil
- ½ theelepel zout
- Mespunt versgemalen zwarte peper
Extra:
- Handjevol blanke amandelen geroosterd
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Instructies
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bedek een bakplaat met aluminiumfolie, laat de randen daarvan een beetje overhangen.
- Verspreid de stukken rode biet, sjalot en komijnzaadjes over het midden van de bakplaat.
- Giet er wat olijfolie overheen, bestrooi met peper en zout, en meng alles goed door elkaar.
- Laat het geheel ongeveer 45 minuten bakken in de oven tot de rode bieten zacht zijn.
Vinaigrette:
- Maak ondertussen de vinaigrette in een kom.
- Klop citroen- en sinaasappelsap, honing, sinaasappelrasp, de helft van de gehakte peterselie, peper en zout door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje olijfolie toe en klop alles goed door elkaar.
Samenvoegen:
- Voeg de nog hete geroosterde rode bieten en sjalotten toe aan de vinaigrette en meng alles goed.
- Bestrooi de salade met geroosterde amandelen, de rest van de gehakte peterselie en extra sinaasappelrasp.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke geroosterde rode bietensalade als bijgerecht of als lichte maaltijd. Perfect voor een gezonde en smaakvolle ervaring.