Geroosterde Roodbaarsfilet met Gepofte Paprika en Spinazie
Ingrediënten
- 6 rode paprika's
- 1 eetlepel knoflookpuree
- Zout
- Versgemalen peper
- 150 ml olijfolie extra vierge
- 4 sneetjes glutenvrij maïsbrood
- 4 roodbaarsfilets à ca. 125 g
- 2 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
- 2 zakken panklare spinazie à 300 g
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C (heteluchtoven) of gasovenstand 5.
- Halveer de rode paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en smeer de binnenkanten in met knoflookpuree.
- Bestrooi met zout en peper.
- Leg de paprika's in een ovenschaal en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie.
- Rooster de paprika's onafgedekt in de oven gedurende ongeveer 8 minuten.
- Bedek de ovenschaal met een deksel (of aluminiumfolie) en verwarm de paprika's nog eens 12 minuten in de oven.
- Laat ze vervolgens afkoelen in een afgedekte schaal.
- Verlaag de oventemperatuur naar 175°C (heteluchtoven) of gasovenstand 3.
- Snijd de korstjes van het maïsbrood en snijd het brood in brede repen.
- Bestrijk de repen met olijfolie en leg ze op een bakplaat.
- Bak de broodrepen in de oven gedurende ongeveer 15 minuten, halverwege keren, tot ze krokant en goudbruin zijn.
- Verwijder met een puntig mesje de velletjes van de paprika's.
- Pureer 4 halve paprika's met 3 à 4 eetlepels olijfolie tot een smeuïge saus in een keukenmachine.
- Verwarm de overgebleven paprika's opnieuw in de oven.
- Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier, bestrooi met zout en peper en haal de huidkant door de bloem.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de roodbaarsfilets met de bebloemde kant naar beneden gedurende ongeveer 3 minuten, tot ze knapperig bruin zijn.
- Leg de visfilets op een ovenvast bord en laat ze nog ongeveer 5 minuten doorgaren in de oven.
- Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een wok en laat de spinazie in gedeelten al omscheppend slinken gedurende ongeveer 5 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg op warme borden stukken gepofte paprika dakpansgewijs neer.
- Schep de spinazie erop en leg hierop de roodbaarsfilet met de gebakken kant naar boven.
- Serveer de paprikadip in vier kleine schaaltjes naast de vis op het bord, samen met de krokante broodrepen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo uit Spanje past goed bij de geroosterde roodbaarsfilet en de gepofte paprika.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g