Geroosterde Sardines met Zeezout en Olijfolie
Geroosterde sardines met zeezout en olijfolie. Eenvoudig en smaakvol mediterraans gerecht. Perfect met een glas Albariño of rosé. Glutenvrij.
Equipment
- Sardinerooster of vleespennen
- Grill (of barbecue)
- Keukentang
Ingrediënten
- 20 kleine verse sardines schoongemaakt
- Grof zeezout
- Olijfolie
Instructies
- Bestrooi de schoongemaakte sardines royaal met grof zeezout en laat ze ongeveer 1 uur liggen.
- Neem de sardines uit het zout en veeg het meeste zout eraf.
- Wrijf de sardines in met olijfolie.
- Leg de sardines in een sardinerooster of steek ze aan vleespennen.
- Rooster de sardines ongeveer 5 minuten aan elke kant op de grill of barbecue, totdat ze gaar en goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Albariño of een lichte rosé past uitstekend bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 mg