Geroosterde Sardines met Zeezout en Olijfolie

Geroosterde Sardines met Zeezout en Olijfolie

Geroosterde sardines met zeezout en olijfolie. Eenvoudig en smaakvol mediterraans gerecht. Perfect met een glas Albariño of rosé. Glutenvrij.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Sardinerooster of vleespennen
  • Grill (of barbecue)
  • Keukentang

Ingrediënten

  • 20 kleine verse sardines schoongemaakt
  • Grof zeezout
  • Olijfolie

Instructies

  • Bestrooi de schoongemaakte sardines royaal met grof zeezout en laat ze ongeveer 1 uur liggen.
  • Neem de sardines uit het zout en veeg het meeste zout eraf.
  • Wrijf de sardines in met olijfolie.
  • Leg de sardines in een sardinerooster of steek ze aan vleespennen.
  • Rooster de sardines ongeveer 5 minuten aan elke kant op de grill of barbecue, totdat ze gaar en goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Albariño of een lichte rosé past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Paleo / Pescatarian / Suikervrij