Geroosterde Tomatenrisotto met Mediterrane Worstjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 ml olijfolie
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 300 g arboriorijst
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 750 ml kippenbouillon van tablet
  • 12 Mediterrane worstjes verkrijgbaar bij de vleesafdeling
  • 1 krop romaine sla
  • 2 eetlepels rode wijnazijn

Instructies

  • Verhit in een ruime pan 2 eetlepels olijfolie en bak de sjalot 2 minuten zachtjes tot deze glazig is.
  • Voeg de rijst toe en roer tot de rijst glazig wordt.
  • Meng de tomatenblokjes erdoor en verwarm tot het vocht is opgenomen.
  • Voeg telkens een deel van de bouillon toe en laat de rijst dit opnemen, herhaal tot de rijst na ongeveer 20 minuten al dente is.
  • In een koekenpan verhit je 2 eetlepels olijfolie en bak de worstjes rondom bruin.
  • Draai het vuur laag en laat de worstjes in ongeveer 15 minuten gaar worden.
  • Scheur de bladeren van de romaine sla in stukken, was en dep ze droog.
  • Meng in een slakom een dressing van de overgebleven olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper.
  • Voeg de sla toe en meng goed.
  • Breng de risotto op smaak met zout en cayennepeper en verdeel over vier borden.
  • Leg de geroosterde worstjes erbovenop en serveer de gemengde sla apart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Varkensvlees
Extra aanwijzing Snel te maken