Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- satéstokjes
Ingrediënten
- 500 gram verse soepgroenten wortel, prei, paprika, ui, venkel
- 1 blokje tuinkruidenbouillon
- 4 takjes peterselie
- Peper & zout
- 1 blaadje laurier
- 2 takjes tijm
- 1 blaadje foelie
Geroosterde tomaten:
- 1½ kg tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper & zout
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels azijn
- 1 paprika
Garnering:
- 200 g mozzarella
- 7 takjes basilicum
Instructies
- Maak de groenten schoon en snijd ze in blokjes.
- Voeg ze toe aan een schaal samen met de peterselie, laurier, tijm, foelie, peper, zout en een liter water om de groentebouillon te maken.
- Gaar de bouillon afgedekt 15 minuten in de magnetron op 850 W.
- Bewaar de bouillon op kamertemperatuur tot verder gebruik.
- Verwarm de oven voor op 220°C met de magnetronfunctie.
- Halveer de tomaten en snijd de paprika.
- Verdeel ze samen met de gepelde knoflook over een ovenschaal.
- Besprenkel met olijfolie, zout, peper, suiker en balsamicoazijn.
- Rooster de groenten in de oven met magnetronfunctie op 220°C en 300 W gedurende 10 minuten.
- Roer de groenten om en rooster ze nog eens 10 minuten.
- Pureer de geroosterde tomaten met de groentebouillon.
- Rijg de mozzarella en basilicumblaadjes om en om aan satéstokjes.
- Serveer de soep in warme soepkommen en leg de mozzarella-basilicumprikkers op de kommen.