Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 400 g winterwortels
- 400 g koolrabi
- 1 venkelknol
- 1 grote tomaat
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 rode uien
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 g spekjes in blokjes
- 1 dl witte wijn
- 2 takjes tijm
- 6 blaadjes salie in dunne reepjes gesneden
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de winterwortels en koolrabi en snijd ze in stukken.
- Snijd de venkel in parten.
- Kook de winterwortels, koolrabi en venkel beetgaar in licht gezouten water.
- Giet af en laat afkoelen.
- Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Zet apart voor garnering.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, rode ui en spekblokjes 3 minuten.
- Voeg de witte wijn, tijm en salie toe aan de pan en laat even sudderen.
- Schep de gekookte groenten erbij en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de groenten over een ovenschaal en rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer de geroosterde wintergroenten met de blokjes tomaat eroverheen gestrooid.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico uit Toscane past goed bij dit gerecht. De fruitige en kruidige tonen van de wijn vullen de smaak van de geroosterde groenten en spekjes mooi aan.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 6 g | Vet: 16 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 8 g