Geroosterde Zeebaars met Zoete Rode Peperstrooisel

Geroosterde Zeebaars met Zoete Rode Peperstrooisel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 rode pepers
  • 250 ml appelsap
  • 4 zeebaarsfilets
  • Versgemalen citroenpeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje verse bieslook 25 g, in grove stukken

Instructies

  • Halveer de rode pepers in de lengte en verwijder de zaadjes.
  • Snijd de pepers vervolgens in flinterdunne, lange reepjes.
  • Breng in een pan het appelsap aan de kook.
  • Voeg de peperreepjes toe en laat ze 5 minuten zachtjes koken, zodat ze iets minder pittig worden.
  • Wrijf de zeebaarsfilets aan de witte kant in met zout en versgemalen citroenpeper.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de zeebaarsfilets met de velkant naar beneden in de olie.
  • Bak de filets 4-6 minuten op hoog vuur, keer ze voorzichtig en bak de filets nog 2-4 minuten bruin en gaar.
  • Verdeel de grove stukken bieslook in het midden van vier borden.
  • Neem de reepjes peper uit het appelsap en laat ze uitlekken.
  • Leg de zeebaarsfilets met de witte kant naar boven op de bieslook en schep de reepjes peper erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker te combineren met een salade van couscous en komkommer.

Wijnadvies:

Deze geroosterde zeebaars met zoete rode peperstrooisel wordt perfect begeleid door een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. Hun levendige aroma's complementeren de subtiele pittigheid van de rode peper en versterken de delicate smaak van de zeebaars.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij