Geroosterde Zeebaars met Zoete Rode Peperstrooisel
Ingrediënten
- 2 rode pepers
- 250 ml appelsap
- 4 zeebaarsfilets
- Versgemalen citroenpeper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 zakje verse bieslook 25 g, in grove stukken
Instructies
- Halveer de rode pepers in de lengte en verwijder de zaadjes.
- Snijd de pepers vervolgens in flinterdunne, lange reepjes.
- Breng in een pan het appelsap aan de kook.
- Voeg de peperreepjes toe en laat ze 5 minuten zachtjes koken, zodat ze iets minder pittig worden.
- Wrijf de zeebaarsfilets aan de witte kant in met zout en versgemalen citroenpeper.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de zeebaarsfilets met de velkant naar beneden in de olie.
- Bak de filets 4-6 minuten op hoog vuur, keer ze voorzichtig en bak de filets nog 2-4 minuten bruin en gaar.
- Verdeel de grove stukken bieslook in het midden van vier borden.
- Neem de reepjes peper uit het appelsap en laat ze uitlekken.
- Leg de zeebaarsfilets met de witte kant naar boven op de bieslook en schep de reepjes peper erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker te combineren met een salade van couscous en komkommer.