Geroosterde Zoete Aardappel Frittata met Rucola en Pecorino
Geniet van een smaakvolle twist op de traditionele Italiaanse frittata door zoete aardappelblokjes en rucola toe te voegen. Buonissimo!
Equipment
Ingrediënten
- 1 verpakking Aviko Zoete Aardappelblokjes 450 g
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 6 eieren
- 100 ml melk
- 75 g rucola
- 25 g geraspte pecorino
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 100 g halfgedroogde cherrytomaatjes
Instructies
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan.
- Fruit de ui gedurende 1 minuut.
- Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak ze in 10 minuten gaar.
- Klop de eieren los en meng met de melk.
- Hak 25 gram rucola grof en meng dit met de pecorino door het eimengsel.
- Breng op smaak met peper.
- Schenk het eimengsel over de aardappelblokjes en bak de frittata met de deksel op de pan op laag vuur in 10-12 minuten bruin en gaar.
- Maak de rest van de rucola aan met de laatste 3 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn.
- Bestrooi met de tomaatjes en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Varieer met 100 gram verkruimelde feta in plaats van pecorino.
- Perfect als borrelhapje!