Geroosterde Zoete Aardappel Frittata met Rucola en Pecorino

Frittata met zoete aardappel, rucola en pecorino

Geroosterde Zoete Aardappel Frittata met Rucola en Pecorino

Geniet van een smaakvolle twist op de traditionele Italiaanse frittata door zoete aardappelblokjes en rucola toe te voegen. Buonissimo!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappelblokjes 450 g
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • 75 g rucola
  • 25 g geraspte pecorino
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 g halfgedroogde cherrytomaatjes

Instructies

  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan.
  • Fruit de ui gedurende 1 minuut.
  • Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak ze in 10 minuten gaar.
  • Klop de eieren los en meng met de melk.
  • Hak 25 gram rucola grof en meng dit met de pecorino door het eimengsel.
  • Breng op smaak met peper.
  • Schenk het eimengsel over de aardappelblokjes en bak de frittata met de deksel op de pan op laag vuur in 10-12 minuten bruin en gaar.
  • Maak de rest van de rucola aan met de laatste 3 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn.
  • Bestrooi met de tomaatjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Varieer met 100 gram verkruimelde feta in plaats van pecorino.
  • Perfect als borrelhapje!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Borrelhapjes / Groenten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch