Gesmolten Camembert uit de Oven
Equipment
- scherp mes
Ingrediënten
- 1 winterpeen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 camembertkaasje in doosje
- 1 mespunt komijn djinten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil en was de winterpeen.
- Snijd de winterpeen vervolgens in dikke plakken en daarna in dikke repen.
- Snijd de onderkant van de bleekselderij af en verwijder eventuele harde draden door ze met een scherp mesje af te trekken.
- Halveer de bleekselderij en snijd deze in de lengte in repen.
- Verwijder het papier van het camembertdoosje en haal het kaasje uit het plastic papiertje.
- Verwijder eventuele stickers.
- Snijd een kruislings patroon in de korst van de camembert en bestrooi deze met komijn.
- Plaats de camembert terug in het doosje.
- Leg de camembert op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het gedurende 15 minuten smelten in het midden van de oven.
- Serveer de gesmolten camembert in het geopende doosje.
- Dompel de repen wortel en bleekselderij in de gesmolten camembert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gesmolten camembert met warm stokbrood of crackers voor een heerlijk voorgerecht.