Gepocheerde perzik met roomijs van witte chocolade

Gesmoorde Perzik met Witte Chocolade Roomijs

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de gepocheerde perziken:

  • 4 platte perziken ook bekend als Chinese of wilde perziken
  • 500 ml zoete witte wijn
  • 2 steranijs
  • 75 gram suiker
  • 100 ml Licor 43

Voor het witte chocolade roomijs:

  • 500 ml roomijs
  • 100 gram ongezouten en gepelde pistachenoten
  • 1 eiwit
  • 50 gram suiker
  • 0.5 granaatappel

Instructies

  • Verwarm de zoete witte wijn met de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost.
  • Giet de wijn in een dichte stoomovenpan en voeg de Licor 43 en de steranijs toe.
  • Leg de perziken in het wijnmengsel en plaats de pan in de stoomoven.
  • De bereidingstijd is afhankelijk van de rijpheid van de perziken.
  • Harde perziken hebben mogelijk meer tijd nodig.
  • Stoom op 95°C gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Haal de perziken uit de wijn en houd ze apart.
  • Kook de wijn in een steelpan tot een siroop.
  • Verwijder de pitjes uit de halve granaatappel.
  • Verwarm de oven voor op 200°C Hetelucht Plus.
  • Meng de pistachenoten met de helft van het losgeklopte eiwit en de suiker.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi de pistachenoten erover.
  • Bak in de oven tot ze kleuren en de suiker krokant is, ongeveer 10 minuten.
  • Schep regelmatig om.
  • Laat de noten afkoelen en hak ze grof in een keukenmachine met de pulse-functie.
  • Schep een beetje van de siroop over de perziken en garneer met de granaatappelpitjes.
  • Maak bollen van het roomijs en rol ze door de gehakte pistachenoten.
  • Serveer de perziken met een bol witte chocolade roomijs op gekoelde dessertborden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zet de dessertborden ruim van tevoren in de koelkast voor een extra koele presentatie.

Voedingswaarden

Calories: 802 kcal | koolhydraten: 97 g | Protein: 8 g | Vet: 40 g | Sugar: 90 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht - Dessert