Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de gepocheerde perziken:
- 4 platte perziken ook bekend als Chinese of wilde perziken
- 500 ml zoete witte wijn
- 2 steranijs
- 75 gram suiker
- 100 ml Licor 43
Voor het witte chocolade roomijs:
- 500 ml roomijs
- 100 gram ongezouten en gepelde pistachenoten
- 1 eiwit
- 50 gram suiker
- 0.5 granaatappel
Instructies
- Verwarm de zoete witte wijn met de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost.
- Giet de wijn in een dichte stoomovenpan en voeg de Licor 43 en de steranijs toe.
- Leg de perziken in het wijnmengsel en plaats de pan in de stoomoven.
- De bereidingstijd is afhankelijk van de rijpheid van de perziken.
- Harde perziken hebben mogelijk meer tijd nodig.
- Stoom op 95°C gedurende ongeveer 20 minuten.
- Haal de perziken uit de wijn en houd ze apart.
- Kook de wijn in een steelpan tot een siroop.
- Verwijder de pitjes uit de halve granaatappel.
- Verwarm de oven voor op 200°C Hetelucht Plus.
- Meng de pistachenoten met de helft van het losgeklopte eiwit en de suiker.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi de pistachenoten erover.
- Bak in de oven tot ze kleuren en de suiker krokant is, ongeveer 10 minuten.
- Schep regelmatig om.
- Laat de noten afkoelen en hak ze grof in een keukenmachine met de pulse-functie.
- Schep een beetje van de siroop over de perziken en garneer met de granaatappelpitjes.
- Maak bollen van het roomijs en rol ze door de gehakte pistachenoten.
- Serveer de perziken met een bol witte chocolade roomijs op gekoelde dessertborden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zet de dessertborden ruim van tevoren in de koelkast voor een extra koele presentatie.
Voedingswaarden
Calories: 802 kcal | koolhydraten: 97 g | Protein: 8 g | Vet: 40 g | Sugar: 90 g