Gesmoorde riblappen met gebakken tomaten, geserveerd op een rustieke schaal met malse stukken rundvlees, krokant gebakken tomatenschijfjes en gegarneerd met verse peterselie. Gepresenteerd in een kleurrijke Mexicaanse setting met een warme en uitnodigende uitstraling. 🍖🍅✨

Gesmoorde Riblappen met Gebakken Tomaten en Peterselie

Heerlijk malse riblappen, langzaam gestoofd met aromatische kruiden, geserveerd met goudbruin gebakken tomaten en verse peterselie.
Porties: 6
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Braadpan met deksel
  • Braadspatel
  • Keukenmes
  • Diep bord voor paneermeel

Ingrediënten

  • 6 runderlappen à 150 g per stuk
  • 2 flinke uien
  • 1 laurierblaadje
  • 4 kruidnagels
  • 1 takje tijm
  • Peperkorrels
  • Zout
  • 1 el bloem
  • 50 g boter
  • 3 grote tomaten
  • 1 eiwit
  • Paneermeel
  • Peterselie

Instructies

  • Bestrooi de riblappen met zout en peper en haal ze door de bloem.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de riblappen aan beide zijden goudbruin.
  • Haal de riblappen uit de pan en fruit de in ringen gesneden uien in de overgebleven boter.
  • Leg de riblappen terug in de pan en voeg een scheutje bouillon of water toe.
  • Voeg laurier, kruidnagels, tijm en peperkorrels toe.
  • Laat het vlees ongeveer 1,5 uur zachtjes smoren met het deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen de tomaten in dikke plakken, bestrooi ze met zout en peper.
  • Haal de tomaten door het opgeklopte eiwit en vervolgens door het paneermeel.
  • Bak de gepaneerde tomaten kort in boter goudbruin.
  • Leg de gestoofde riblappen op een schaal, garneer met de gebakken tomaten en bestrooi met gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of Côte du Rhône.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 40 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter