Gesmoorde Riblappen met Gebakken Tomaten en Peterselie
Heerlijk malse riblappen, langzaam gestoofd met aromatische kruiden, geserveerd met goudbruin gebakken tomaten en verse peterselie.
Ingrediënten
- 6 runderlappen à 150 g per stuk
- 2 flinke uien
- 1 laurierblaadje
- 4 kruidnagels
- 1 takje tijm
- Peperkorrels
- Zout
- 1 el bloem
- 50 g boter
- 3 grote tomaten
- 1 eiwit
- Paneermeel
- Peterselie
Instructies
- Bestrooi de riblappen met zout en peper en haal ze door de bloem.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de riblappen aan beide zijden goudbruin.
- Haal de riblappen uit de pan en fruit de in ringen gesneden uien in de overgebleven boter.
- Leg de riblappen terug in de pan en voeg een scheutje bouillon of water toe.
- Voeg laurier, kruidnagels, tijm en peperkorrels toe.
- Laat het vlees ongeveer 1,5 uur zachtjes smoren met het deksel op de pan.
- Snijd ondertussen de tomaten in dikke plakken, bestrooi ze met zout en peper.
- Haal de tomaten door het opgeklopte eiwit en vervolgens door het paneermeel.
- Bak de gepaneerde tomaten kort in boter goudbruin.
- Leg de gestoofde riblappen op een schaal, garneer met de gebakken tomaten en bestrooi met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of Côte du Rhône.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 40 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g