Gestoofd konijn
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Instructies
- Laat 2 konijnen in stukken snijden en zet ze gedurende een 1 uur in water met zout in de week.
- Breng net genoeg water aan de kook om ze te bedekken [ongeveer 1 liter] en laat ze zachtjes koken tot ze bijna gaar zijn.
Maak nu de volgende saus:
- Fruit in een braadpan 1 ons vet bruin met 1 ons meel.
- Werk dit goed door elkaar met de achterkant van een lepel, wees voorzichtig dat het niet brandt.
- Voeg hier dan telkens een klein beetje water van de konijnen bij, meng het steeds goed door elkaar.
- Dit water maakt de jus wat donkerder van kleur.
- Als U nu een mooie donkerbruine saus gekregen hebt, giet deze dan over de stukken konijn, die hierdoor net bedekt worden.
- Voeg hier dan bij i theelepeltje kruidnagelpoeder, 4 lepels azijn, 4 lepels flink vol met suiker, peper en zout naar smaak en laat alles zachtjes sudderen tot het konijn vanzelf bijna van de botten valt.