Gestoofd Varkensvlees in Rode Wijn

Portugees stoofgerecht met varkensvlees, chorizo, paprika, ui en aardappelschijfjes in rode wijnsaus, geserveerd in een braadpan met bruin stokbrood op een houten tafel.

Gestoofd Varkensvlees in Rode Wijn

Een smaakvol Portugees stoofgerecht met mals varkensvlees, chorizo, paprika en aardappelen, gestoofd in rode wijn. Heerlijk met brood om de saus op te dippen.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 grote rode paprika
  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 1 ½ dl droge Portugese rode wijn
  • 150 gram chorizo aan een stuk
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram hamlappen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Pel de ui en snijd in ringen.
  • Maak de paprika schoon, was en snijd in lange repen.
  • Schil de aardappelen, was en snijd in plakjes van ongeveer 3 mm dik.
  • Snijd de chorizo in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan.
  • Bak de chorizo zachtjes gedurende ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de hamlappen toe en bak al omscheppend in ongeveer 3 minuten bruin.
  • Voeg de uiringen en paprikarepen toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
  • Voeg de aardappelplakjes, de rode wijn en 1 dl water toe.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Stoof het vlees zachtjes gaar in ongeveer 30 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met bruin stokbrood om de heerlijke saus op te dippen. Voor een koolhydraatarm of paleo dieet, serveer met extra groenten zoals bloemkoolpuree of een salade.
Wijnadvies:
Een stevige Portugese rode wijn, zoals een Dão of Alentejo.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Portugal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden