Gestoofde Andijvie
Zachte gestoofde andijvie, licht bitter met een vleugje citroen, perfect als bijgerecht bij vlees- of visgerechten.
Equipment
- mes
- kookpan
Instructies
- Verwijder de verwelkte bladeren van de andijvie en snijd de stronk gedeeltelijk weg.
- Was de andijvie grondig en droog af.
- Smelt de boter in een pan en voeg de andijvie toe.
- Giet een klein laagje water en het sap van een halve citroen erbij.
- Dek af en laat 30-60 minuten zachtjes stoven op laag vuur.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker als bijgerecht bij vleesgerechten zoals rundvlees of gevogelte.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij andijvie.
Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 2 g