Gestoofde forel met bieslooksaus

Gestoofde forel met bieslooksaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 stukken forelfilet ca 150 gr. elk
  • 50 gram boter
  • ½ dl droge witte wijn.
  • 1 zakje roomsaus
  • 2 el. bieslook
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Vet een ovenschaal in met de helft van de boter.
  • Spoel de stukken forelfilet af en dep ze droog.
  • Leg de vis in de schaal.
  • Schenk de witte wijn erover.
  • Leg de rest van de boter op de vis en dek de schaal af met een deksel.
  • Zet de schaal in het midden in de voorverwarmde oven en laat de forel in ca. 15 min. gaar worden.
  • Vang het kookvocht op in een maatbeker en vul het vocht aan met water tot 250 ml.
  • Breng het kookvocht met inhoud van het zakje saus aan de kook en laat het even doorkoken.
  • Roer de bieslook door de saus.
  • Serveer de vis in de schaal en geef de saus er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met: Gekookte aardappelen en snijbonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis