Gestoofde forel met bieslooksaus
Equipment
Ingrediënten
- 4 stukken forelfilet ca 150 gr. elk
- 50 gram boter
- ½ dl droge witte wijn.
- 1 zakje roomsaus
- 2 el. bieslook
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Vet een ovenschaal in met de helft van de boter.
- Spoel de stukken forelfilet af en dep ze droog.
- Leg de vis in de schaal.
- Schenk de witte wijn erover.
- Leg de rest van de boter op de vis en dek de schaal af met een deksel.
- Zet de schaal in het midden in de voorverwarmde oven en laat de forel in ca. 15 min. gaar worden.
- Vang het kookvocht op in een maatbeker en vul het vocht aan met water tot 250 ml.
- Breng het kookvocht met inhoud van het zakje saus aan de kook en laat het even doorkoken.
- Roer de bieslook door de saus.
- Serveer de vis in de schaal en geef de saus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met: Gekookte aardappelen en snijbonen.