Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Breng de lamslende op smaak met zout, peper, een scheutje olijfolie en verse tijmblaadjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
- Braad de lamslende aan alle kanten aan, zonder erin te prikken, tot het mooi bruin is.
- Braad het lamsvlees ongeveer 8 minuten, of iets langer naar smaak (voor minder rosé).
- Haal het vlees van het vuur en houd het warm.
- Laat de koekenpan op het vuur staan en voeg de gesnipperde sjalotten toe.
- Bak deze kort aan tot ze zacht worden.
- Voeg vervolgens de gehalveerde kerstomaatjes en de gescheurde Romeinse sla toe aan de pan.
- Bak de groenten enkele minuten op hoog vuur tot ze licht gekarameliseerd zijn.
- Breng de groenten op smaak met zout en peper.
- Leg de gestoofde groenten op een schaal en verdeel de in gelijke stukken gesneden lamslende erover.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gebraden lamsmedaillons zouden uitstekend samengaan met een stevige rode Italiaanse wijn, zoals een Chianti Classico of een Barolo. De volle smaken van de wijn zullen de rijke smaken van het lamsvlees aanvullen, terwijl de frisse zuren het gerecht in balans brengen.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 30 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g