Gestoofde Little Gem met Geroosterde Hazelnoten

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g hazelnoten
  • 2 Little Gem sla per 2 stuks verpakt
  • 1 eetlepel plantaardige boter
  • 1 sinaasappel rasp en sap ervan
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren.
  • Doe de hazelnoten over op een bord om te voorkomen dat ze in de warme pan verbranden.
  • Halveer de Little Gem sla in de lengte en verwijder eventueel lelijke blaadjes.
  • Smelt de plantaardige boter in een hapjespan en leg de halve slakropjes er met de snijkant naar beneden in.
  • Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
  • Schenk het sinaasappelsap erbij, leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar.
  • Strooi de geroosterde hazelnoten over de gestoofde Little Gem.
  • Serveer het gerecht met bijvoorbeeld gebakken champignons en volkoren couscous.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland past goed bij dit gerecht, dankzij de citrusachtige smaken van de sinaasappel en de subtiele bitterheid van de hazelnoten.

Voedingswaarden

Calories: 192 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Noten
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch