Gestoofde Little Gem met Geroosterde Hazelnoten
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 25 g hazelnoten
- 2 Little Gem sla per 2 stuks verpakt
- 1 eetlepel plantaardige boter
- 1 sinaasappel rasp en sap ervan
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren.
- Doe de hazelnoten over op een bord om te voorkomen dat ze in de warme pan verbranden.
- Halveer de Little Gem sla in de lengte en verwijder eventueel lelijke blaadjes.
- Smelt de plantaardige boter in een hapjespan en leg de halve slakropjes er met de snijkant naar beneden in.
- Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover.
- Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
- Schenk het sinaasappelsap erbij, leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar.
- Strooi de geroosterde hazelnoten over de gestoofde Little Gem.
- Serveer het gerecht met bijvoorbeeld gebakken champignons en volkoren couscous.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland past goed bij dit gerecht, dankzij de citrusachtige smaken van de sinaasappel en de subtiele bitterheid van de hazelnoten.Voedingswaarden
Calories: 192 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 4 g