Gestoofde rode kool met appelen

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dikke rode kool
  • 2 appelen
  • 50 g boter
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 koffielepel meelsuiker
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de kool in vieren.
  • Verwijder de stronk en de harde stelen.
  • Verdeel de bladeren in repels.
  • Doe de boter in een kookpot, met daarbij de repels kool, een vingerbreed water en de azijn.
  • Peper en zout bijvoegen, afdekken en op zacht vuur koken, gedurende ongeveer 1 uur 30 minuten.
  • De appelen schillen en vierendelen.
  • Doe ze bij de kool, ½ uur voor het einde van de kooktijd, samen met de suiker.
  • Wanneer de kool gaar is, de rest van het nat laten verdampen en warm opdienen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht past uitstekend bij varkensvlees en allerlei soorten warme worst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten / Stoofpot
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch