Gestoofde snijbiet met ansjovis en citroen

Gestoofde snijbiet met ansjovis en citroen

Een snel Italiaans bijgerecht van gestoofde snijbiet met knoflook, ansjovis en citroenrasp. Heerlijk mediterraan met een pittige twist.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 à 2 ansjovisfilets
  • Citroenschil geraspt
  • Knoflook fijngehakt
  • Olijfolie
  • Peper
  • Snijbietbladen grof gesneden
  • Snufje zout
  • Verse chili of chilipoeder, zeer fijngehakt (optioneel)

Instructies

  • Stoof de knoflook in olijfolie op laag vuur.
  • Voeg naar smaak chili toe (vers of poeder).
  • Voeg de ansjovis toe en druk fijn met een lepel.
  • Voeg de gesneden snijbiet toe aan het mengsel.
  • Laat de snijbiet onbedekt stoven tot het geslonken is.
  • Breng op smaak met een snuf zout, peper en citroenschil.
  • Besprenkel voor het serveren met extra olijfolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met knapperig brood of als groentegerecht naast een Italiaanse pasta of visgerecht.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Pinot Grigio of een droge Vermentino.

Voedingswaarden

Calories: 95 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 0.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Snack / Vis / Zuidvruchten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden