Gestoofde snijbiet met ansjovis en citroen
Een snel Italiaans bijgerecht van gestoofde snijbiet met knoflook, ansjovis en citroenrasp. Heerlijk mediterraan met een pittige twist.
Ingrediënten
Instructies
- Stoof de knoflook in olijfolie op laag vuur.
- Voeg naar smaak chili toe (vers of poeder).
- Voeg de ansjovis toe en druk fijn met een lepel.
- Voeg de gesneden snijbiet toe aan het mengsel.
- Laat de snijbiet onbedekt stoven tot het geslonken is.
- Breng op smaak met een snuf zout, peper en citroenschil.
- Besprenkel voor het serveren met extra olijfolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig brood of als groentegerecht naast een Italiaanse pasta of visgerecht.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Pinot Grigio of een droge Vermentino.
Voedingswaarden
Calories: 95 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 0.5 g