Gestoomde Artisjok met Mediterrane Tapenade
Equipment
- magnetronfolie
Ingrediënten
- 4 artisjokken
- 1 bakje mediterrane tapenade ca. 130 g
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Was de artisjokken grondig.
- Snijd de steel eraf en knip de punten van de buitenste blaadjes.
- Verpak elke artisjok afzonderlijk in magnetronfolie.
- Verwarm de artisjokken ongeveer 15 minuten in de magnetron op vol vermogen (700 Watt).
- Laat de artisjokken ongeveer 5 minuten nagaren.
- Roer ondertussen de tapenade los met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de tapenade over vier schaaltjes.
- Serveer de artisjokken met de mediterrane dip.
- Aan tafel, neem blad voor blad van de artisjok, doop het vezelige onderste deel in de tapenade en eet het af.
- Verwijder de resterende bladeren en snijd de bodem in stukjes om met de tapenade te eten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gestoomde artisjok met mediterrane tapenade gaat goed samen met een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 3 g | Vet: 11 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g