Gestoomde Artisjok met Mediterrane Tapenade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • magnetronfolie

Ingrediënten

  • 4 artisjokken
  • 1 bakje mediterrane tapenade ca. 130 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Was de artisjokken grondig.
  • Snijd de steel eraf en knip de punten van de buitenste blaadjes.
  • Verpak elke artisjok afzonderlijk in magnetronfolie.
  • Verwarm de artisjokken ongeveer 15 minuten in de magnetron op vol vermogen (700 Watt).
  • Laat de artisjokken ongeveer 5 minuten nagaren.
  • Roer ondertussen de tapenade los met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de tapenade over vier schaaltjes.
  • Serveer de artisjokken met de mediterrane dip.
  • Aan tafel, neem blad voor blad van de artisjok, doop het vezelige onderste deel in de tapenade en eet het af.
  • Verwijder de resterende bladeren en snijd de bodem in stukjes om met de tapenade te eten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gestoomde artisjok met mediterrane tapenade gaat goed samen met een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 3 g | Vet: 11 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch