Gestoomde Asperge-Broccoli met Ansjovisolie
Equipment
- kommetje
- Plat schaal
Ingrediënten
- 500 g asperge-broccoli ook wel broccolini genoemd
- 4 ansjovisfilets
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroenrasp
- 1 gedroogd pepertje chilipeper
Instructies
- Kook de asperge-broccoli in een pan met weinig water gedurende ongeveer 4 minuten, tot ze beetgaar zijn.
- Giet de asperge-broccoli af en leg ze op een platte schaal.
- Snijd de ansjovisfilets fijn.
- Klop in een kommetje de ansjovis samen met de olijfolie en citroenrasp tot een dressing.
- Verkruimel het gedroogde pepertje boven de dressing en meng alles goed door elkaar.
- Sprenkel de dressing over de asperge-broccoli.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze asperge-broccoli als bijgerecht bij gegrild vlees voor een smaakvolle combinatie.