Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de lente-uitjes in de lengte en maak er dunne reepjes van ongeveer drie centimeter van.
- Laat ze in ijswater krokant worden.
- Pel de gamba's, maar laat de kop en de staart zitten.
- Verwijder het darmkanaal.
- Leg de gamba's vervolgens in een dichte stoomovenpan.
- Meng de knoflook met de koriander en roer de oestersaus en de sojasaus erdoorheen.
- Lepel de saus zorgvuldig over de gamba's en schuif ze in de stoomoven voor 8 minuten op 85°C.
- Verwijder de kop van de gamba's, steek ze aan een prikker en leg ze met z'n tweeën op een schaaltje.
- Leg er wat van de lente-uitjes op als garnering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zeevruchten en Aziatische smaken.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 8 g | Zout: 2 mg | Sugar: 1 g