Gestoomde gamba’s met knoflook, witte peper en lente-uitjes

Gestoomde Gamba's met Knoflook, Koriander en Lente-uitjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 grote gamba's
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 4 takjes koriander fijngehakt
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 eetlepels oestersaus
  • Peper
  • 4 lente-uitjes

Instructies

  • Snijd de lente-uitjes in de lengte en maak er dunne reepjes van ongeveer drie centimeter van.
  • Laat ze in ijswater krokant worden.
  • Pel de gamba's, maar laat de kop en de staart zitten.
  • Verwijder het darmkanaal.
  • Leg de gamba's vervolgens in een dichte stoomovenpan.
  • Meng de knoflook met de koriander en roer de oestersaus en de sojasaus erdoorheen.
  • Lepel de saus zorgvuldig over de gamba's en schuif ze in de stoomoven voor 8 minuten op 85°C.
  • Verwijder de kop van de gamba's, steek ze aan een prikker en leg ze met z'n tweeën op een schaaltje.
  • Leg er wat van de lente-uitjes op als garnering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zeevruchten en Aziatische smaken.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 8 g | Zout: 2 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij