Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Stoomoven
Ingrediënten
- 440 g gehakt
- 3 beschuiten
- 2 eieren
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- ½ tl gemalen zwarte peper
- ½ tl zout
- Boter voor het bakken
Groenten en aardappels:
- 10 aardappels
- 800 g gewassen bladspinazie
- 800 g sperziebonen
Instructies
Gehaktballen:
- Meng het gehakt met de verkruimelde beschuit, eieren, paprikapoeder, knoflookpoeder, gemalen zwarte peper en zout.
- Kneed goed door en vorm er 8 gelijke ballen van.
- Verhit boter in een pan met dikke bodem.
- Bak de gehaktballen rondom goudbruin aan.
- Zet het vuur laag en laat de gehaktballen gaar sudderen in circa 30 minuten.
Groenten en aardappels:
- Halveer de aardappels.
- Verwarm de stoomoven voor.
- Verdeel de aardappels en groenten in de stoomoven.
Stoom de aardappels in circa 7 minuten gaar, sperziebonen in circa 4 minuten gaar en spinazie in circa 2 minuten gaar.
- Serveren:
- Verdeel de gestoomde groenten over de borden en serveer op elk bord 2 gehaktballen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g