Gehaktbal, groente en aardappeltjes in schil

Gestoomde Gehaktballen met Groenten en Aardappels

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 440 g gehakt
  • 3 beschuiten
  • 2 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • ½ tl zout
  • Boter voor het bakken

Groenten en aardappels:

  • 10 aardappels
  • 800 g gewassen bladspinazie
  • 800 g sperziebonen

Instructies

Gehaktballen:

  • Meng het gehakt met de verkruimelde beschuit, eieren, paprikapoeder, knoflookpoeder, gemalen zwarte peper en zout.
  • Kneed goed door en vorm er 8 gelijke ballen van.
  • Verhit boter in een pan met dikke bodem.
  • Bak de gehaktballen rondom goudbruin aan.
  • Zet het vuur laag en laat de gehaktballen gaar sudderen in circa 30 minuten.

Groenten en aardappels:

  • Halveer de aardappels.
  • Verwarm de stoomoven voor.
  • Verdeel de aardappels en groenten in de stoomoven.

Stoom de aardappels in circa 7 minuten gaar, sperziebonen in circa 4 minuten gaar en spinazie in circa 2 minuten gaar.

  • Serveren:
  • Verdeel de gestoomde groenten over de borden en serveer op elk bord 2 gehaktballen.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Voor sappigere en malser gehaktballen kunnen deze 15 minuten op 85°C gestoomd worden in een drukstoomoven.
  • De aardappels, sperziebonen en spinazie moeten op verschillende temperaturen gestoomd worden:
    • Aardappels: 120°C
    • Sperziebonen: 100°C
    • Spinazie: 120°C
 

 

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vlees
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Suikervrij / Zout arm