Gestoomde kabeljauw met limoen en sesam

Gestoomde Kabeljauw met Frisse Limoen en Sesam

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 limoen
  • 4 slablaadjes romaine
  • 500 gram kabeljauwfilet
  • Zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • Peper
  • 1 eetlepel olie van geroosterde sesam
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus

Instructies

  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en bewaar ze voor later gebruik.
  • Boen de limoen schoon en trek met een zesteur lange reepjes van de schil.
  • Pers vervolgens de limoen uit.
  • Spoel de slablaadjes schoon en laat ze uitlekken.
  • Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Verdeel de kabeljauwfilet in vier gelijke stukken en wrijf ze in met zout.
  • Leg ieder stuk vis op een slablad en besprenkel met de helft van het limoensap.
  • Maal er zwarte peper over en leg de limoenreepjes erop.
  • Stoom de vis ongeveer 6 minuten op 85°C.
  • Maak ondertussen een dressing door de sojasaus, sesamolie, geraspte knoflook, suiker, de andere helft van het limoensap en de helft van de geroosterde sesamzaadjes te mengen.
  • Serveer de gestoomde kabeljauw op een verwarmd bord, schenk de dressing in kleine kommetjes en zet ze naast de vis.
  • Bestrooi met de rest van de geroosterde sesamzaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met pandan rijst voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 30 g | Vet: 12 g | Zout: 1 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Japan