Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Houten prikkers
- Stoomovenpan
- Stoomoven
Ingrediënten
- 40 gram koriander
- 10 gram gember geraspt
- 25 ml limoensap
- 25 ml water
- 1 kleine groene chili fijngesneden
- 1 banaansjalot gesnipperd
- 10 gram suiker
- 2 eetlepels verse kokos
- 1 eetlepel pinda’s fijngehakt
- Zout
- 4 stuks bananenblad verkrijgbaar bij de toko
- 4 stukken kabeljauw met vel ongeveer 140 gram per stuk
Instructies
- Draai de helft van de koriander fijn met het limoensap en water in een blender of keukenmachine.
- Voeg vervolgens de andere helft van de koriander toe en pureer kort, zodat er nog wat structuur overblijft.
- Voeg alle overige ingrediënten toe aan de koriandermix en pureer kort tot een chutney.
- Zorg ervoor dat er nog wat textuur overblijft.
- Stoom de bananenbladeren kort om ze soepel te maken.
- Spoel ze daarna af met koud water.
- Leg een bananenblad met de glanzende kant naar beneden op een werkblad, met de nerven horizontaal om scheuren tijdens het vouwen te voorkomen.
- Bestrijk de bovenkant van het bananenblad lichtjes met olie en verdeel een deel van de korianderchutney over het blad.
- Leg hierop een stuk kabeljauw en bedek de vis met de rest van de chutney.
- Rol het bananenblad voorzichtig op en sluit de zijkanten af met houten prikkers.
- Laat de pakketjes 30 minuten marineren in de koelkast.
- Plaats de vispakketjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze op 80°C gedurende ongeveer 15 minuten.
- Serveer de gestoomde kabeljauw met partjes limoen voor een extra frisse smaakbeleving.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling vormt een goede combinatie met dit gerechtVoedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 5 g