Gestoomde kabeljauw met korianderchutney

Gestoomde Kabeljauw met Pittige Korianderchutney

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Houten prikkers
  • Stoomovenpan
  • Stoomoven

Ingrediënten

  • 40 gram koriander
  • 10 gram gember geraspt
  • 25 ml limoensap
  • 25 ml water
  • 1 kleine groene chili fijngesneden
  • 1 banaansjalot gesnipperd
  • 10 gram suiker
  • 2 eetlepels verse kokos
  • 1 eetlepel pinda’s fijngehakt
  • Zout
  • 4 stuks bananenblad verkrijgbaar bij de toko
  • 4 stukken kabeljauw met vel ongeveer 140 gram per stuk

Instructies

  • Draai de helft van de koriander fijn met het limoensap en water in een blender of keukenmachine.
  • Voeg vervolgens de andere helft van de koriander toe en pureer kort, zodat er nog wat structuur overblijft.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe aan de koriandermix en pureer kort tot een chutney.
  • Zorg ervoor dat er nog wat textuur overblijft.
  • Stoom de bananenbladeren kort om ze soepel te maken.
  • Spoel ze daarna af met koud water.
  • Leg een bananenblad met de glanzende kant naar beneden op een werkblad, met de nerven horizontaal om scheuren tijdens het vouwen te voorkomen.
  • Bestrijk de bovenkant van het bananenblad lichtjes met olie en verdeel een deel van de korianderchutney over het blad.
  • Leg hierop een stuk kabeljauw en bedek de vis met de rest van de chutney.
  • Rol het bananenblad voorzichtig op en sluit de zijkanten af met houten prikkers.
  • Laat de pakketjes 30 minuten marineren in de koelkast.
  • Plaats de vispakketjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze op 80°C gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Serveer de gestoomde kabeljauw met partjes limoen voor een extra frisse smaakbeleving.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling vormt een goede combinatie met dit gerecht

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis