Gestoomde Pangsitpakketjes met Kalfsgehakt en Garnalen
Deze gestoomde pangsitpakketjes met kalfsgehakt en garnalen zijn een perfect chinees voorgerecht of hapje met vlees. De gestoomd hapje combineert zacht kalfsvlees en garnalen in een smaakvol pakketje.
Ingrediënten
Voor het sausje:
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel gemberpoeder
- wat citroensap
- wat ketjap
Instructies
- Maak het gehakt aan met peper, zout, selderijpoeder, het ei en paneermeel.
- Snijd de dunne prei in ringetjes en blancheer een aantal van de buitenste bladeren om ze soepel te maken.
- Vorm van het gehakt 16 balletjes.
- Verdeel de prei over de pangsitvellen.
- Leg een gehaktballetje en wat garnalen op elk velletje.
- Druk de randen van de pangsitvellen goed aan om een pakketje te vormen en bind ze dicht met een sliertje van het geblancheerde preiblad.
- Leg de pakketjes in gedeelten in een stoompan en stoom ze in circa 20 minuten gaar.
- Maak in de tussentijd een sausje door de tomatenketchup, het gemberpoeder, de citroensap en een scheutje ketjap door elkaar te roeren.
- Serveer de warme pakketjes met het sausje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Deze pangsit zijn het lekkerst als ze warm worden geserveerd, direct uit de stoompan. De combinatie van het gehakt en de garnalen is onweerstaanbaar.Wijnadvies
Bij deze lichte, Chinese hapjes past een frisdroge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc, die de smaken mooi aanvult.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g