Gestoomde rijst

Gestoomde rijst van Miele.nl

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

Kies de juiste rijstsoort:

  • Basmatirijst: 1 deel rijst op 1,5 delen water, 15 minuten stomen
  • Parboiled rijst: 1 deel rijst op 1,5 delen water, 23-25 minuten stomen
  • Melkrijst: 1 deel rijst op 2,5 delen water, 30 minuten stomen
  • Risotto: 1 deel rijst op 2,5 delen water, 18-19 minuten stomen
  • Volkorenrijst: 1 deel rijst op 1,5 delen water, 26-29 minuten stomen
  • Wilde rijst: 1 deel rijst op 1,5 delen water, 26-29 minuten stomen

Voeg eventueel smaakmakers toe:

  • Voorafgaand aan het stomen kunnen smaakmakers zoals verse gember, gekneusde stengels citroengras, knoflook of prei worden toegevoegd voor extra smaak.

Stoom de rijst:

  • Volg de aanwijzingen van uw stoomoven of stoompan om de rijst te stomen op de aangegeven temperatuur.
  • Met deze methode van stomen wordt rijst perfect bereid, zonder risico op aanbranden, droogkoken of ongelijkmatig garen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Rijst