Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Instructies
Kies de juiste rijstsoort:
- Basmatirijst: 1 deel rijst op 1,5 delen water, 15 minuten stomen
- Parboiled rijst: 1 deel rijst op 1,5 delen water, 23-25 minuten stomen
- Melkrijst: 1 deel rijst op 2,5 delen water, 30 minuten stomen
- Risotto: 1 deel rijst op 2,5 delen water, 18-19 minuten stomen
- Volkorenrijst: 1 deel rijst op 1,5 delen water, 26-29 minuten stomen
- Wilde rijst: 1 deel rijst op 1,5 delen water, 26-29 minuten stomen
Voeg eventueel smaakmakers toe:
- Voorafgaand aan het stomen kunnen smaakmakers zoals verse gember, gekneusde stengels citroengras, knoflook of prei worden toegevoegd voor extra smaak.
Stoom de rijst:
- Volg de aanwijzingen van uw stoomoven of stoompan om de rijst te stomen op de aangegeven temperatuur.
- Met deze methode van stomen wordt rijst perfect bereid, zonder risico op aanbranden, droogkoken of ongelijkmatig garen.