Gestoomde Zalm met Citroencouscous en Groenten
Equipment
- magnetron
Ingrediënten
- 400 g kippenbouillon van tablet
- 450 g Schotse zalmfilet
- 300 g diepvriesdoperwten
- 1 blikje maïskorrels 300 g, uitgelekt
- 250 g couscous
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 mandarijn of clementine, geperst
- 25 g verse bieslook fijngesneden
Instructies
- Breng de kippenbouillon aan de kook.
- Stoom intussen de zalmfilet in de magnetron gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bewaar het stoomvocht.
- Schep de bevroren doperwten en de maïskorrels door de droge couscous.
- Roer de olijfolie erdoor en schenk de hete bouillon erover.
- Breng de couscous op smaak met peper en verwarm hem nog 3-4 minuten op vol vermogen in de magnetron.
- Schep het mandarijnensap door de couscous en verdeel de couscous over vier borden.
- Leg op elk bord een stuk gestoomde zalm.
- Schenk desgewenst wat van het stoomvocht over de couscous.
- Bestrooi elk gerecht met verse bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland past goed bij de citrusachtige smaak van de citroencouscous en de malse zalm.Voedingswaarden
Calories: 553 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g